Blog

JUNI - Sinds mijn afscheid in 2006 zit ik zeker niet stil. Ik ben nog steeds actief met dingen rond de sport. Het zwarte gat waar je veel topsporters over hoort, is mij gelukkig bespaard gebleven. Al snel na de Grand Prix in december 2006 ben ik begonnen met mijn eigen team onder de naam Mister Perfect. Ik train een aantal vechters, geef les, verzorg clinics, lezingen en trainingen in Nederland en in het buitenland.

Sinds een jaar of negen schrijf ik columns. Schrijven is iets waar ik echt van geniet, vandaar dat ik met het idee speel om een boek te schrijven. Mijn biografie ‘De Kickbokser’ door Jens Olde Kalter is onlangs verschenen, dus autobiografisch zal het niet worden. Daar heb ik ook wel eens aan gedacht, maar het leek mij beter dat een ander dat zou schrijven. En het resultaat mag er zijn: zo goed als Jens het heeft gedaan, had ik zelf niet kunnen doen.  Maar wie weet verschijnt er nog wel eens een roman of een kinderboek van mijn hand. Een boek waarin werkelijkheid en fictie door elkaar heen lopen, dat lijkt mij een grote uitdaging.

Signeren

Een boksring in een boekhandel. Geen alledaagse gebeurtenis, maar voor Ernesto werd het geregeld. Zaterdag gaf hij samen met de schrijver van zijn biografie Jens Olde Kalter een kickboksdemonstratie bij Boekhandel Paagman in Den Haag. Daarna was een signeersessie van ‘De Kickbokser’ voor geïnteresseerden en fans.

 

Op 10 mei verscheen de biografie ‘De Kickbokser’. Jens Olde Kalter beschrijft daarin het leven van de viervoudig K1-winnaar. Zaterdag vertelden de schrijver en de kickbokser bij boekhandel Paagman over de totstandkoming van het boek.

,,Ik ben Jens veel verschuldigd voor het maken van dit boek’’, zei Hoost. ,,Ik had het zelf niet beter kunnen doen, ik ben er echt enorm trots op.’’

Daarna was het tijd voor actie. Voor de menigte een unieke kans om de K1-legende een keer in het echt te zien vechten. De kickbokser nam het in de ring op tegen de schrijver van zijn biografie. ,,Jens was tijdens het schrijver vaak lastig. Hij bleef maar doorvragen en doordrammen. In de ring heb ik hem teruggepakt. De trappen op zijn onderbenen waren wel raak’’, aldus Hoost met een knipoog.  

 

Geïnteresseerden en fans konden na afloop hun exemplaar van ‘De Kickbokser’ laten signeren. Ernesto nam uitgebreid de tijd voor persoonlijke teksten en een praatje.

,,Hartstikke leuk om te doen, de aandacht was groot. Ik heb best veel stille fans die ik normaal gesproken nooit ontmoet. Bijzonder om ze tijdens deze signeersessies eindelijk eens te spreken.’’ 

 

Donderdag 23 juni is een signeersessie in Sittard. Houd voor meer ontmoetingen met Ernesto deze website in de gaten.

Derde druk

De biografie 'De Kickbokser, Ernesto Hoost, Mister Perfect van de vechtsport', van Jens Olde Kalter is nu al een groot succes! Na diverse interviews met de kickbokser en de schrijver in onder andere Ochtendspits op Nederland 1, het AD, De Telegraaf en JFK Magazine, is de derde druk inmiddels verschenen.  

 

Nieuwe site

Welkom op de nieuwe site van Ernesto Hoost. De komende tijd wordt er hard gewerkt om alle informatie over de populaire viervoudig wereldkampioen K-1 up to date te maken.

 

 

 

Biografie Hoost

Benieuwd naar alle ins en outs van de Nederlandse vechtsportlegende Ernesto Hoost? Een terugblik naar de beginjaren, de overwinningsroes na belangrijkste wedstrijden, dieptepunten, een kijkje in zijn privéleven en zijn emotionele afscheid. Maar ook hoe de viervoudig wereldkampioen K-1 zich staande houdt in een wereld van geld, roem, torenhoge druk en criminaliteit? Lees het in de openhartige biografie ‘De kickbokser’ door schrijver en journalist Jens Olde Kalter.

 

Dit boek wordt vandaag gepresenteerd in Scheepswerf ’t Kromhout in Amsterdam. Na een kickboksgevecht tussen schrijver en vechter, zal burgemeester Eberhard van der Laan het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

‘De Kickbokser, Ernesto Hoost, Mister Perfect van de vechtsport’, ligt vanaf morgen in de winkels.