Eurosport

NOVEMBER – Geen duels, betekent niet dat ik dit haar niets heb gedaan. Ik heb commentaar verzorgd voor diverse zenders bij wedstrijden. Voor Eurosport en de Amerikaanse sportzender ESPN heb ik commentaar gegeven bij de K1wedstrijden. Hartstikke leuk om te doen. Ik denk dat ik hier meer mee wil doen. Verder ben ik zelf trainingen gaan geven.

Ik heb ook meegewerkt aan het Zweedse tv programma Rallars ving waarin ze een documentaire over vechtsport lieten zien. Ze reisden de hele wereld over en zijn bij mij thuis geweest. Het klapstuk was dat ik werd uitgenodigd voor de Grand Prix Scandinavie in mei. Ze hebben me van alles laten zien en allerlei toeristische dingen laten doen. Zo moest ik tegen een boksbal slaan. Het duurde een paar slagen voordat de wijzer helemaal rondging en dat ik dus de kampioen was.

Verder was ik in september jurylid bij een kontenwedstrijd van surfmerk Reef. Ik moest vrouwelijke achterwerken beoordelen. Helaas werd mijn favoriet tweede. Erg grappig om eens mee te maken.

Vanaf dat moment merkte ik dat mijn blessure steeds minder werd en dat ik minder pijn had bij het trappen. Toen ben ik intensief gaan trainen. Veel krachttraining en kickboksen. Toen ik in september het kwalificatietoernooi werd gevochten, heb ik aangekondigd geen toernooien meer te vechten. Heel veel fans reageerden teleurgesteld. Ik heb mensen zien huilen en sommige supporters zijn me zelfs op komen zoeken in mijn hotel om me te bedanken voor al die mooie jaren. Dat deed me veel. Gelukkig begrepen mijn fans mijn beslissing en respecteerden die ook. Medio november voor het K1 gala van start ging heb ik bekend gemaakt dat ik tegen de winnaar zal gaan vechten. Op 31 december sta ik tegen Sem Schilt in de ring. Dat zal niet makkelijk worden, maar ik heb er veel vertrouwen in.