Luisteren naar mijn lichaam

FEBRUARI – Mijn plannen om mijn wereldtitel van 2002 dit jaar te verdedigen werden doorkruist toen ik eind september ziek werd. Een infectie zorgde ervoor dat ik conditie niet op peil kon houden, waardoor ik de kwalificatiewedstrijden in oktober aan mij voorbij moest laten gaan.

Toch blijf ik vooruit kijken. Toen ik me weer goed voelde, heb ik mijn trainingen weer opgepakt. Langzaamaan werd mijn conditie beter en beter. Het belangrijkste is dat ik mijn balans goed in de gaten houd. Wanneer je met topsport bezig bent, gebruik je alle stoffen uit het lichaam om die zware arbeid te leveren. Wanneer je dan een keer te weinig rust neem, verkeer d of te snel eet, raakt je lijf uit balans. Dat luistert heel nauw. Ik heb in het afgelopen jaar misschien niet goed genoeg naar mijn lichaam geluisterd omdat ik zo graag goed wilde presteren. Ik weet dat ik weer op topniveau mee kan doen en wil dat graag zo snel mogelijk.

Op oudejaarsavond is er in Japan een speciaal K1 gevecht waarin ik hoop mee te doen. Dat betekent dat het nieuwe jaar voor mij acht uur eerder begint dan voor jullie. Hoe eerder 2003 voorbij, hoe liever het mij is. Na de dood van mijn broer Andrew en daarna toestanden met mijn gezondheid en de K1 organisatie laat ik het graag achter me. Ik kijk nu absoluut vooruit en bereid me voor op de wedstrijden die gaan komen.