Trainen en zoeken

Een aantal maanden geleden besloot ik om serieus aan mijn gewicht te gaan werken. Ik begon een beetje erg zwaar te worden. Want trainen ben ik altijd blijven doen maar de frequentie was een beetje wisselend zal ik maar zeggen. Nadat ik in juni terug keerde uit Japan besloot ik dit serieus aan te pakken. Inmiddels was ik met krachttraining begonnen maar hardlopen was sinds ik aan de marathon van Tokio had meegedaan vorig jaar een probleem door mijn achillespees blessure.

 

Op vakantie in Turkije besloot ik om minder te gaan snoepen en meer te trainen. Zo viel ik in tien dagen drie kilo af. Ook kwam ik er achter dat hardlopen op de loopband geen probleem was. Met goed rekken na de training had ik geen problemen. Terug in Nederland besloot ik mijn eigen loopband af te stoffen en er weer op te gaan rennen. Tot nu toe gaat dat prima. Het gewicht blijft dalen en inmiddels ben ik in twee maanden tijd acht kilo kwijt. Midlife crisis? Volgens mij niet. Ik denk dat ik na een periode van veel trainen  de tijd heb genomen om het rustiger aan te doen en daar kom ik nu weer van terug. Het is prettiger om fit te zijn en te blijven hoewel ik het ook lekker vind om soms helemaal niets te doen. Alleen heeft dat meteen consequenties voor hoe je er dan uit gaat zien.  Aangezien ik dat niet wil zal ik gewoon moeten blijven doorgaan met de dingen die ik doe. Daarnaast liggen er misschien ook wat sportieve uitdagingen voor me klaar.

 

Don’t worry, aan wedstrijden denk ik echt niet, maar er blijven daarnaast voldoende andere mogelijkheden over om mezelf te kunnen ontplooien. Die ben ik nu aan het onderzoeken. Ik ken mezelf als vechter, als trainer, coach. Er is nog veel meer te doen. Op sportief gebied en daarbuiten. Mijn studie afronden bij het Cruyff Instituut was al een andere stap en ik wil nog meer.  Jezelf ontwikkelen houdt nooit op en ik heb nog genoeg te leren en uitdagingen aan te gaan wat dat betreft. En die zullen niet altijd met mijn sport te maken hebben. Want hoe langer ik zelf uit de actieve wedstrijdsport ben hoe meer ik zie dat de wereld ook nog heel veel andere leuke things to do heeft. Nog meer op zoek naar mezelf en op zoek naar wat ik leuk vind.